Skip to content
"Dobrú chuť"
"Dobrú chuť"
"Dobrú chuť"
"Dobrú chuť"
"Dobrú chuť"
"Dobrú chuť"
"Dobrú chuť"
"Dobrú chuť"
"Dobrú chuť"
"Dobrú chuť"
"Dobrú chuť"
"Dobrú chuť"
"Dobrú chuť"
"Dobrú chuť"

„Dobrú chuť“

Terézia Krnáčová- hlavný autor
obrázok
Blanka Cepková- pedagóg

Kuchynské zásterky „Dobrú chuť“ sú prototypom suvenírového produktu zo Slovenska. Prezentujú tradičnú slovenskú gastronómiu a tradičnú slovenskú techniku farbenia, modrotlač. Práve modrotlač sa v ľudovom odievaní najčastejšie uplatňovala na dámskych sukniach či zásterách. Použitý motív je štylizovaný tvar piroha, jeho forma sa mení na základe skladov na látke, ktoré tiež vychádzajú z ľudového tvaroslovia.

Škola:
Vysoká škola výtvarných umení, Katedra textilnej tvorby, Ateliér odevného dizajnu
NCD ročník:
Národná cena za produktový dizajn 2019
NCD kategória:
Študentský produktový dizajn

Súvisiace diela

VERYYARY

VERYYARY

Yaryna Lahoda
Substantia Cruda

Substantia Cruda

Krisztina Zsapka
Júlia Sabová
Neabeceda

Neabeceda

Inna Vlasova
Mária Fulková
Prejsť na diela