Otvárame výstavu Transmodernita vo Viedni

Poďte dnes (22. júna) s nami o 18:30 otvoriť novú výstavu Transmodernita/Transmodernity/Transmodernité v Slovenskom inštitúte vo Viedni.

Na ploche 70m2 prinášame kurátorský výber diel zo zbierok Slovenského múzea dizajnu a vybraných umelcov reprezentujúcich prierez slovenským produktovým a komunikačným dizajnom z obdobia posledných 30 rokov. Projekt, ktorý bude mať svoje výstavné pokračovanie aj v septembri v Galérii 318 Kolektiv v Marseille, zrealizovalo Slovenské centrum dizajnu a Slovenské múzeum dizajnu, pri príležitosti 30. rokov slovenskej diplomacie v zahraničí, pod záštitou pani ministerky kultúry Silvie Hroncovej, s podporou Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Výstavu Transmodernita/Transmodernity/Transmodernité sme pripravili v spolupráci so Slovenským inštitútom v Paríži, francúzskym partnerom Kolektiv Cité Radieuse a Slovenským inštitútom vo Viedni. Súčasťou výstavného konceptu je použité písmo „FOREVER“ od Ester Mládekovej a vizuálne spracovanie výstavy od grafického dizajnéra Matúša Buranovského s architektonickým riešením dizajnérky a šperkárky Andrey Ďurianovej.

Tešíme sa na vašu návštevu!