Diskurz dizajnu s Thurzom i Voštenákom a komentovka výstavy aj pre nevidiacich a slabozrakých

Záleží nám na priblížení dizajnu čo najširšiemu publiku. Srdečne pozývame aj nevidiacich a slabozrakých návštevníkov a návštevníčky vo štvrtok, 11. apríla 2024 o 17:00 do Galérie dizajnu Satelit na moderovanú diskusiu DISKURZ DIZAJNU s Pavlom Thurzom a Dušanom Voštenákom – dvojicou, ktorá zarezonovala v najväčšom podniku z oblasti elektrotechniky v strednej a východnej Európe – TESLA.

Pred diskusiou je pre nevidiacich a slabozrakých pripravené komentované sprevádzanie výstavou kurátorom Marošom Schmidtom! Začiatok o 16:00 hod.

Komentované sprevádzanie výstavou je určené mládeži a dospelému publiku. Vstup do Galérie dizajnu Satelit nie je bezbariérový (schody). Na výstavu je možné prísť aj s vodiacim psom.

V prípade otázok kontaktujte Gabrielu Rybárikovú: gabriela.rybarikova@scd.sk, +421 918 110 247

„Šéf dizajnérskeho oddelenia a akademický architekt. Dvojica Thurzo a Voštenák v najväčšom podniku na výrobu elektrotechniky v ČSSR. Aké boli procesy tvorby dizajnu v Tesle Bratislava? Dostali sa spoločné návrhy Thurza a Voštenáka do výroby? Mal tento podnik potenciál vyrábať elektroniku na svetovej úrovni? Je tvorba rádioprijímačov a magnetofónov „stolovou architektúrou“, alebo sa riadi úplne inými zákonitosťami? Tieto a mnohé ďalšie otázky položím priamo na výstave Pavlovi Thurzovi – dizajnérovi Tesly a Dušanovi Voštenákovi v debate Diskurz dizajnu. Na časy v Tesle Bratislava si zaspomíname aj prostredníctvom dobových filmových dokrútok,“ uviedol Maroš Schmidt, riaditeľ SCD.