Čaro rómskej kuchyne
Čaro rómskej kuchyne
Čaro rómskej kuchyne
Čaro rómskej kuchyne
Čaro rómskej kuchyne
Čaro rómskej kuchyne
Čaro rómskej kuchyne
Čaro rómskej kuchyne
Čaro rómskej kuchyne
Čaro rómskej kuchyne

Čaro rómskej kuchyne

Róbert Paršo- hlavný autor

Pri jedle stačia vôňa a chuť, ktoré často búrajú aj väčšie kultúrne bariéry, ako sú tie medzi Rómami a nerómskym obyvateľstvom. Kniha búra rozdeľujúce stereotypy a predsudky v spoločnosti. Nerómom predstaviť pestrosť rómskej kuchyne a Rómom zvýšiť hrdosť na svoju kultúru. Projekt je impulzom pre ďalších šikovných rómskych
kuchárov a kuchárok aby nasledovali autora v písaní kníh alebo v kuchárskych profesiách. Veríme, že vydaním knihy rómska kultúra nemá už len čarovnú hudbu, kroje, tanec ale aj kuchyňu. Jedlo je jedným z najkrajších príkladov medzikultúrnej výmeny, inšpirácie a v neposlednom rade aj komunikácie. Kniha má silný emocionálny a identifikačný prvok a môže sa stať kultúrnym fenoménom so širším vplyvom na rómsku aj nerómsku spoločnosť,jej hodnoty, správanie, zvyky či životný štýl

Súvisiace diela

TPT 2018

TPT 2018

Róbert Paršo
Kto je ďalší?

Kto je ďalší?

Róbert Paršo
Prejsť na diela
Skip to content